FabLearn DK 2017: DESIGNdidaktik i praksis!

Dato og tid: 
Torsdag, 20. april 2017 - 8:30 til 17:00
Sted: 
Dokk1
Hack Kampmanns Pl. 2
8000 Aarhus C

Vær med på vores tredje og hidtil største FabLab@School-konference med internationalt udsyn: På FabLearn DK 2017 ser vi tilbage på underviserpraksis, viden- og skoleudvikling i FabLab@SCHOOLdk – og frem mod, hvordan vi nu kan udvikle vores folkeskoler med design-didaktik i praksis!

Årets FabLearn DK konference er udsolgt, men følg med på FabLab@SCHOOLdks officielle Facebook-side og få et indblik i FabLearn DK 2017!


Siden 2014 har partnerkommunerne i FabLab@SCHOOLdk med Aarhus Universitet afprøvet, udforsket og udviklet viden og praksis omkring design tænkning, digital fabrikation og digital dannelse i folkeskolen. Mere end 30 skoler, 700 lærere og 6000 elever har arbejdet med design-didaktik og nye teknologier for at komme nærmere kompetencer og dannelse i det 21. århundrede.


Nu åbner vi for 250 lærere, skoleledere og beslutningstagere, der er særligt nysgerrige på udviklingen, videndelingen og netværket på området – og ivrige for at få hands-on erfaringer med hjem.


FabLearn DK 2017 byder årets deltagere på internationale keynotes og workshops med best practices, der sætter barren for design-tilgange og innovation med digitale teknologier i skoleundervisningen:


Oplev 3 års forskning i FabLab@School og ”Invent To Learn”-guru i DK!

Professor Ole Sejer Iversen (CAVI, Aarhus Universitet) åbner FabLearn DK 2017 med de nyeste resultater af FabLab@School-forskningen i DK. Med sig har han Paulo Blikstein (Stanford University), der med et globalt netværk vil tegne perspektiverne med FabLab-undervisningen i DK og i verden.


Som noget helt enestående byder vi også velkommen til Sylvia Martinez (Californien) – forfatteren til bestselleren ”Invent To Learn: Making, Tinkering, and Engineering in the Classroom”, der er kaldt biblen inden for making og engineering i skolen.


Med kloge hænder og et design-mindset: FabLab-Workshops fra ind- og udland

I år udgør DOKK1 i Aarhus den perfekte setting for alle aktiviteterne med design-didaktik i praksis. På konferencen kan deltagere vælge mellem ikke mindre end 14 forskellige workshops samt flere åbne aktiviteter, når vi indtager det nye moderne bibliotek:


  • To fablab-pionerlærere fra hver af de fire partnerkommuner – Aarhus, Vejle, Silkeborg og Kolding – åbner op for hver deres hands-on workshop, hvor forskellige fabrikationsteknologier bruges ind i et design-forløb tilknyttet de eksisterende fag i skolen. Vælg mellem flere emner, niveauer, klassetrin og designfaser.

  • Fire hold af praktikere fra hhv. ”The Bloomington Project School” (Indiana, USA), ”Waag Society” (Amsterdam), ”Junge Tüftler” (Berlin) og ”KLAX” (Berlin) vil inspirere med nye måder at bringe innovation, bæredygtighed og digital dannelse ind i undervisningen med børn og unge.

  • Ikke mindst vil der være visions- og strategi-workshops med ”stjernestunder” for ledere og beslutningstagere på området.

  • Har man fået nok af ’hands-on’ og brug for refleksionstid kan man ’shoppe’ rundt blandt de åbne aktiviteter på ”Torvet” og ”Rampen” på DOKK1 og skabe netværk på tværs af skoler og kommuner.

Således sætter dette års Fablearn Dk 2017 konference de bedste rammer for både at se tilbage på og se frem mod udvikling af folkeskolen med FabLab@SCHOOLdk og design-didaktik i praksis!


Fik du ikke billet til årets FabLearn DK? Husk at du stadig kan:

  • Opleve eller genopleve sidste års FabLab@SCHOOLdk konference i Silkeborg her her
  • Se FabLab@SCHOOLdk konferencen i Silkeborg 2016 i billeder her
  • Følge med på FabLab@SCHOOLdks officielle Facebook-side og få et indblik i FabLearn DK 2017!