Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

FabLab@SCHOOLdk // Studietur for medlemsskoler 2014

23. oktober 2014 11:00 - 29. oktober 2014 10:00

Dato og tid:
Torsdag, 23. oktober 2014 – 8:00 til Onsdag, 29. oktober 2014 – 8:00
Sted:

Vi skal bl.a. til Stanfords FabLearn 2014 konference, samt deltage i et tæt pakket inspirationsprogram, der blandt andet inkluderer besøg på skoler, museer og virksomheder, som er forrest i udviklingen af STEM og/eller STEAM undervisning. Derudover er der programsat intens intern FabLab@SCHOOLdk networking og erfaringsudveksling. Målet er at komme hjem med spændende inspiration, konkrete bud på nye undervisningsforløb og nye ”FabLab@SCHOOL sparringskollegaer”.
50 lærer og skolefolk fra FabLab@SCHOOLdk medlemskoler i Silkeborg, Vejle og Aarhus kommuner deltager i Stanfords årlige FablLearn konference. Konferencen sætter fokus på nyeste viden om kreativitet og højteknologisk fremstilling i en skolekontekst – og samler fablab@school folk fra hele verdenen under programgrundlægger Paulo Bilksteins værtsskab.
Fælles for alle deltagere er, uanset nationalitet, den store lyst til at give elever mulighed for selv at fremstille ting ved hjælp af høj teknologiske værktøjer – og for igennem projekter, og på tværs af fag, at facilitere elevers dygtiggørelse indenfor det gældende skolepensum – Learning by making.
Et grundlæggende princip for Stanfords FabLab@SCHOOL program er videns- og erfaringsdeling. Derfor var der også nogle af de danske deltagere, som i går tog af sted med særligt mange sommerfugle i maven. Novaskolen i Vejle og Spinderihallernes har en fælles workshop på konferencen: Digital Fabrication – Start Up in A Classroom Context. Her skal lærer og Lab Leder vise, hvordan de har startet FabLab@SCHOOL undervisningen op. Det bliver uden tvivl med lige dele stolthed og spænding de stiller sig op foran universitetsfolk fra blandt andet Stanford, og FabLab@SCHOOL kollegaer fra blandt andet USA, Brasilien, Norge og Holland. Læs mere om workshoppen her
Ud over FabLearn 2014 konferencen på Stanford Universitet er programmet for de danske deltagere tæt pakket med besøg hos nogle af dem, som er helt forrest med udviklingen af STEM og STEAM undervisning. Besøgslisten tæller eksempelvis:

  • Castilleja skolen, som var en af de første, der begyndte på fablab@school programmet. Læs om Castilleja skolen her
  • Brightworks skolen, hvor skoleeleverne hovedsageligt lærer gennem byggeprojekter. Deltagerene får endvidere  mulighed for at tilbringe hele dagen med skolens inspirerende grundlægger Gever Tulley. Læs mere om Brightworks skolen her
  • The Tech Museum of Innovation, der har en imponerende skoletjeneste. Læs mere om The Tech Museum of Innovation her
  • Goldie Blox, som laver inspirerende tech-undervisningsmateriale rettet mod piger.
  • The Tech Shop, der betragtes som USA førende åbne tech-værksted og ”maker community”. Læs mere om The Tech Shop her

Rejsedeltagerene vil løbende komme med indlæg på instagram #fablabschooldk

Print Friendly, PDF & Email

Detaljer

Start:
23. oktober 2014 11:00
Slut:
29. oktober 2014 10:00
Begivenhed Kategori: