Middelfart Kommune


I Middelfart Kommune finder du vores centrale FabLab på Østre Skole. FabLab er en forkortelse af Fabrikations Laboratorium og er et værksted, hvor man kan at skabe med forskellige teknologier og materialer. FabLab er i dagtimerne tilgængelig for lærere, elever og skolerne i Middelfart Kommune. En eftermiddag om ugen er der Åbent Lab for borgere, hvor man kan komme og slippe sin indre skaber løs, med assistance fra vores FabLab-medarbejdere.

En af vores FabLabs hovedopgaver er at være med til at uddanne og støtte lærere og elever i at mestre det 21. århundredes kompetencer. Man lærer altså ikke kun at producere, men også at undersøge, udvælge, problemløse, argumentere og reflektere over sin proces og sit slutresultat. 3 dage om ugen har vi lærere og pædagoger fra alle kommunens folkeskoler på uddannelse inden for digital fabrikation og teknologiforståelse.

“I FabLab handler det ikke kun om der hvor vi ender henne, men også om turen derhen. Det er helt okay at fejle, turen må gerne tage nogle uventede sving og drejninger, for det er alt sammen en del af den iterative proces - og vi skal nok komme i mål.”

FabLab Middelfart

Arbejdet i FabLab sker med et fokus på Digital Fabrikation og Designtænkning. Det involverer både teknologier som 3D-printer, laserskærer, vinylskærer, forskellige robotter og programmeringsteknologier (Micro:Bit, LittleBits, etc.) samt analoge værktøjer. Med en designtilgang til problemløsning, skabes der en struktur omkring den kreative proces som gør at der ikke kun er fokus på at skabe, men også på dem som skal bruge slutresultatet, at den første udgave ikke nødvendigvis er den bedste og at vi skal kunne begrunde de valg vi har truffet undervejs i vores proces.

Har du spørgsmål eller er nysgerrig, så kontakt:

Find os


Østre Skole

  • Viaduktvej 55
    5500 Middelfart