FabLearnDK


FabLearn DK konferencen


FabLearnDK 2019 konferencen sætter fokus på fremtidens fagligheder indenfor feltet teknologiforståelse, designtænkning og digital fabrikation. Gennem en lang række keynotes, oplæg og workshops får du et bud på, hvordan uddannelser kan arbejde med computationel tænkning, udvikling af teknologisk handleevne og gøre elever og studerende i stand til at anvende teknologier kritisk og kompetent i kreative og skabende designprocesser. Læs mere om program, tilmelding og praktik vedr. FabLearnDK 2019 her.

FabLearnDK konferencen er en event i FabLab@SCHOOLdk partnerskabet, som udgør fundamentet for praksisfællesskabet omkring teknologiforståelse gennem digital fabrikation og design tænkning på tværs af partnerskabskommunerne og forskningen i feltet.

FabLearnDK udspringer af det internationale forsknings- og udviklingsarbejde 'FabLearn, som udspringer fra Transformative Learning Technology Lab på Stanford University. Den første danske FabLearn-konference om digital fabrikation og design tænkning i uddannelser blev afholdt på Aarhus Universitet i 2014 som et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Vejle, Silkeborg og Aarhus kommune.

FabLearnDK er i dag et fagligt samarbejde mellem Fablab@SCHOOLdk og Aarhus Universitet med et internationalt ophæng i den internationale FabLearn organisation. Konferencens formål er at fremme og motivere til undervisning i teknologiforståelse, innovation, digital fabrikation og design tænkning i danske uddannelser, specielt rettet mod grundskolen og ungdomsuddannelser.

På konferencen gøres hvert år status over udviklingen inden for feltet med blandt andet besøg fra aktuelle inden- og udenlandske oplægs- og workshopholdere. På konferencen faciliterer partnerkommunerne en række workshops og talkshops for deltagerne, hvor de formidler om konkrete udviklingstiltag og undervisningsforløb, hvorved både interne ansatte og eksterne konferencedeltagere kan lære af hinandens erfaringer. Konferencen fungerer således som et netværk og en faglig og social ramme for inspiration og kompetenceudvikling for lærere, skoleledere, konsulenter, beslutningstagere, forskere og andre interessenter.

Scroll Up