Print Friendly, PDF & Email
Varroa-bekæmpelse
6. March 2018
FabLab, Fællesspisning og Fordybelse på Fælleshåbsskolen
8. June 2018


Forløbet tager udgangspunkt i den modulære kasse kaldet “Common Cubes”, som blev udviklet på FabLab Silkeborg i efteråret 2015. Common Cubes er blevet et centralt element i indretningen af mange af Silkeborg Kommunes FabLabs.

Mellemtrin/udskoling


Fag

Teknologiforståelse

Teknologier

CNC fræser, lasercutter, 3D printer, 3D modellering

Faglige emner

Digitale teknologier, Design og designprocesser

Af Ole ThomasenForløbsbeskrivelse


 

Forløbet tager udgangspunkt i den modulære kasse kaldet “Common Cubes”, som blev udviklet på FabLab Silkeborg i efteråret 2015. Common Cubes er blevet et centralt element i indretningen af mange af Silkeborg Kommunes fablabs. I idégenereringsfasen bygger eleverne modeller af Common Cubes, 3D printere, vinylcuttere osv. og indretter deres FabLab læringsrum. Ved fysisk at opbygge rum bliver deres tanker og idéer konkrete og de får mulighed for at diskuterer og udvikle i fællesskab. Efterfølgende omsætter eleverne deres rum-modeller til 1:1 indretning på skolen. Modelbygningsaktiviteten kan også bruges som afsæt for pædagogisk udvikling på lærer/lederniveau. Denne workshop blev afprøvet på FabLearnDK 2018.

Eksempel på workshop-byg

Vil du også gerne lave et FabLab forløb?

Hvis du har gennemført eller planlagt FabLab aktiviteter, vil vi meget gerne høre om det. Så kan vi nemlig præsentere dine idéer og erfaringer her på siden til inspiration for andre, som arbejder med FabLab aktiviteter og forløb.

For at få din aktivitet eller dit forløb udgivet på FabLab@SCHOOLdk skal du udfylde denne skabelon og sende den til hva@silkeborg.dk. Du skal regne med lidt ekspeditionstid, men du vil modtage en mail, når forløbet eller aktiviteten er offentliggjort.

Et forløb skal som minimum have en titel og en kort brødtekst, som beskriver aktiviteterne. Derudover skal du som minimum vedhæfte et foto eller en video, der illustrerer indholdet. Du kan også vedhæfte forskellige filer, der passer til forløbet: Uddybende forløbsbeskrivelser, produktionsfiler, tegninger, koder mv...

Scroll Up