Vi vil alle have den nyeste teknologi, og vi er parate til at skifte velfungerende enheder ud, inden de er holdt op med at virke. 50 millioner tons e-affald bortskaffes på verdensplan hvert år. 125.000 tons elektonisk affald bortskaffes i Danmark årligt. Meget lidt af dette affald genbruges. Hvordan håndterer vi brugt elektronik i Danmark? Er der behov for at håndteringen gentænkes? Disse kendsgerninger og spørgsmål er udgangspunktet for den designopgave, som eleverne i dette forløb skal forsøge at udvikle mulige løsninger på. Eleverne bevæger sig rundt mellem design‑cirklens elementer som i en opadgående spiral, hvor elevernes idéer hele tiden forfines og forbedres.
Undervisningsforløbet bygger på Aarhus Universitets procesmodel for FabLab-forløb; Designcirklen. Designopgaven er processens udgangspunktet, og cirklen skal understrege processens iterative struktur. En struktur, hvor eleverne bevæger sig rundt mellem designcirklens elementer som i en opadgående spiral, hvor elevernes idéer hele tiden forfines og forbedres.
1. Forberede og forstå designopgave. 2. Lave feltstudier i den designkontekst de skal designe til. 3. Idégenere designkoncepter. 4. Konstruere modeller af deres designkoncept vha. bl.a. digital fabrikation. 5. Argumentere, justere og teste. 6. Reflektere, formidle og præsentere deres designproces og designidé.
(Veerasawmy og Smith, 2016, p. 3-5)Første undervisningsgang handler om at præsentere eleverne for designopgaven og designcirklen.
Design brief: