Lys, spektrallinjer og varmebølger

et værktøj der slkraber vinyl af efter at have været igennem en vinyl cutter
Lob-ausdrücke – positive ord på tysk
13. juni 2018
Inspiration fra FabLearnEU
20. juni 2018

Mellemtrin/udskoling


Fag

Natur & Teknologi, Fysik, Teknologiforståelse

Teknologier

Spektralanalysekamera, 3d modellering, 3d print

Faglige emner

Lys, Spektrallinjer, Varmebølger.

Af Søren Lumby Jensen
Beskrivelse

Lyset er tilbage i folkeskolen! Kom på et inspirationskursus om lys, spektrallinjer og varmebølger. På kurset vil to færdige flip-learnings oplæg om lys og bølgelære, blive præsenteret. Flip-learning oplæggene kan efterfølgende bruges af eleverne til selvstudie før arbejde med forløbet.

Forløbsbeskrivelse

Vi vil lave forskellige hands-on forsøg. På kurset samler vi et pap-spektralanalysekamera der skal bruges til forløbet. Det er meningen at I efterfølgende skal designe jeres egne kamera og 3D printede kameraet. Kameraet virker sammen med en gratis app. På skolen, er der mulighed for selv at lave kameraer efterfølgende, enten ved hjælp af 3D print, eller foldet i karton. Til oplægget om varmebølger kan man låne infrarødt kamera på CFU.

Workshoppen vil være en vekslen mellem introduktion til teknologi og hands-on og skal give deltageren indspil til selv at kunne bruge indholdet som en del af et forløb i sprogundervisningen. Man skal selv medbringe computer til designdelen af workshoppen. Forløbet slutter med at alle får givet deres udvalgte Lob-ausdrück et personligt design og får det skåret ud i folie, så det kan hænges op.