Print Friendly, PDF & Email
Lob-ausdrücke – positive ord på tysk
13. June 2018
Inspiration fra FabLearnEU
20. June 2018


Lyset er tilbage i folkeskolen! Kom på et inspirationskursus om lys, spektrallinjer og varmebølger. På kurset vil to færdige flip-learnings oplæg om lys og bølgelære, blive præsenteret. Flip-learning oplæggene kan efterfølgende bruges af eleverne til selvstudie før arbejde med forløbet.

Mellemtrin/udskoling


Fag

Natur & Teknologi, Fysik, Teknologiforståelse

Teknologier

Spektralanalysekamera, 3d modellering, 3d print

Faglige emner

Lys, Spektrallinjer, Varmebølger.

Af Søren Lumby JensenVi vil lave forskellige hands-on forsøg. På kurset samler vi et pap-spektralanalysekamera der skal bruges til forløbet. Det er meningen at I efterfølgende skal designe jeres egne kamera og 3D printede kameraet. Kameraet virker sammen med en gratis app. På skolen, er der mulighed for selv at lave kameraer efterfølgende, enten ved hjælp af 3D print, eller foldet i karton. Til oplægget om varmebølger kan man låne infrarødt kamera på CFU.


Workshoppen vil være en vekslen mellem introduktion til teknologi og hands-on og skal give deltageren indspil til selv at kunne bruge indholdet som en del af et forløb i sprogundervisningen. Man skal selv medbringe computer til designdelen af workshoppen. Forløbet slutter med at alle får givet deres udvalgte Lob-ausdrück et personligt design og får det skåret ud i folie, så det kan hænges op.

Links

Vil du også gerne lave et FabLab forløb?

Hvis du har gennemført eller planlagt FabLab aktiviteter, vil vi meget gerne høre om det. Så kan vi nemlig præsentere dine idéer og erfaringer her på siden til inspiration for andre, som arbejder med FabLab aktiviteter og forløb.

For at få din aktivitet eller dit forløb udgivet på FabLab@SCHOOLdk skal du udfylde denne skabelon og sende den til hva@silkeborg.dk. Du skal regne med lidt ekspeditionstid, men du vil modtage en mail, når forløbet eller aktiviteten er offentliggjort.

Et forløb skal som minimum have en titel og en kort brødtekst, som beskriver aktiviteterne. Derudover skal du som minimum vedhæfte et foto eller en video, der illustrerer indholdet. Du kan også vedhæfte forskellige filer, der passer til forløbet: Uddybende forløbsbeskrivelser, produktionsfiler, tegninger, koder mv...

Scroll Up