FabLab@SCHOOL – også i SFO

”blank”
Erfaringer fra Scottish Learning Festival – Studietur 2018
14. januar 2019
”blank”
Robotjul fra Ans i forskningstidsskrift
25. februar 2019
”blank”
Erfaringer fra Scottish Learning Festival – Studietur 2018
14. januar 2019
”blank”
Robotjul fra Ans i forskningstidsskrift
25. februar 2019

27 pædagoger fra Thyregod skole og Mølholm skole var i dag i gang med en kreativ og kritisk tilgang til teknologier i Fablab Spinderihallerne. Det var anden og sidste workshopdag i et forløb tilrettelagt af og med SFO pædagoger fra de to skoler. På dagens fire miniworkshops kunne deltagerne vælge sig ind på disse workshops:

Indskoling: ”BeeBot Water Games” og  ”Fra skrot til scratch med MakeyMakey”
Mellemtrin: ”Laserskærer og designtænkning” og ”3D-print og design”.

Her er et par eksempler på pædagogers idéer/prototyper til indskoling og klub:
Makey-makey: Hvordan kan makey-makey være med til at børn husker at trykke sig ud på Tabulex, når de går hjem fra SFO? Giv en high-five på hånden ved siden af skærmen. Få en fed lyd og beskeden ’tak for i dag og kom godt hjem’
Bee Bot robotter: Lav en spilleplade med Fortnite figurer. Se hvor mange points din Bee Bot kan opnå, når den kører rundt på pladen.

Det var et spændende og lærerigt forløb tilrettelagt af ledende pædagoger Susanne Kjær og Anita Jonsson suppleret af workshopholdere fra FabLab@SCHOOLdk: Johannes van der Roest Dahl (Fælleshåbsskolen), Thomas Kramer (Pædagogisk Center, Kolding) og Peter Dahl (FabLab Spinderihallerne). Erfaringerne fra forløbet samles og vil indgå i fremtidige lokale og tværkommunale workshops og aktiviteter.

lærer afprøver robotter

Lærer afprøver ozobots
elever og lærer ved bærbar computer