Besøg fra Holland

mand på hug der sidder og snakker
Besøg fra Glasgow
11. april 2018
”blank”
Teknologiforståelse i indskolingen
5. juni 2018
mand på hug der sidder og snakker
Besøg fra Glasgow
11. april 2018
”blank”
Teknologiforståelse i indskolingen
5. juni 2018

FabLab@SCHOOLdk har 12.-14. april haft besøg af en delegation fra Hogeschool van Arnhem en Nijmegen i Holland.  20 forskere, undervisere, skoleledere, vejledere, lærere og beslutningstagere var på inspirations- og studietur til Danmark for at lære om, hvordan de tre kommuner i FabLab@SCHOOL-partnerskabet skaber mulighed for fablab-aktiviteter og udvikler teknologiforståelse hos både elever og lærere. Torsdag d. 13. april besøgte delegationen Sejs skole, Fårvang skole og Vestre skole i Silkeborg Kommune, inden turen gik til Campushuset, hvor der både var oplæg om FabLab Silkeborg og VIAs arbejde med kompetenceudvikling af lærere i forhold til Designtænkning og Digital Fabrikation. Aftenen sluttede med netværksmiddag på Café Drewsen.

Næste dag gik turen mod Vejle og Kolding Kommune. Første stop var et besøg i Maker-værkstedet på Fælleshåbsskolen i Vejle Kommune. Her fik deltagerne mulighed for at prøve FabLab@SCHOOLs arbejdsform på egen krop gennem løsning af en konkret designopgave. Herefter var der rundvisning i Spinderihallerne, hvor de bl.a. stiftede bekendskab med Fab Academy uddannelsen, Startup-miljøet og Astras arbejde med Teknologipagten. Det faglige program sluttede i Pædagogisk Innovations Laboratorium på Pædagogisk Center i Kolding, hvor der igen var tid til konkrete eksperimenter. Allerede inden afskedsmiddagen på Smækkerlækker i Kolding var der givet håndslag på genbesøg i Holland i forbindelse med studietur 2019.

Besøg fra Holland

Interessen for vores arbejde i FabLab@SCHOOLdk er stadigt stigende. Der går næsten ikke en uge uden der er gæster i vores centrale FabLabs eller på de skoler, der har etableret egne Labs. Sidste uge var ingen undtagelse – men alligevel særdeles tæt pakket, da vi både arrangerede en stor workshop, havde travlt med at gøre klar til FabLearn – og fik besøg fra både Skotland og Holland. Det er spændende at høre, hvordan gæster udefra med nysgerrighed og begejstring lader sig inspirere af det, der foregår i vores partnerskab. Vi lærer noget nyt ved hvert eneste besøg – og vi bliver hele tiden skarpere på, hvad det er vi arbejder for.