Print Friendly, PDF & Email
Byg din egen højtaler
1. March 2018
Giftige alger i badesøen
5. March 2018

Det Fleksible Læringsrum er et undervisningsforløb der, med udgangspunkt i vores FabLab Common Cubes, lader eleverne arbejde med modulær, fleksibel rumindretning.

Mellemtrin/udskoling


Fag

Matematik, Natur & teknologi, Håndværk & Design

Teknologier

CNC fræser/lasercutter, Inkscape

Faglige emner

Design, rumlighed, konstruktion, geometri

Af Ole Thomasen


Forløbsbeskrivelse
Det Fleksible Læringsrum er et undervisningsforløb der, med udgangspunkt i vores FabLab Common Cubes (se billede 1), lader eleverne arbejde med modulær, fleksibel rumindretning.

Eleverne får i kraft af digital fabrikationsteknologier og design tænkning, en forståelse af- og evne til at indgå i kreative samskabelsesprocesser og skolen får mulighed for at engagere elever, lærere og ledere i et kreativt og innovativt skoleindretningsprojekt.

I feltstudiet starter eleverne med at undersøge begrebet “modularitet”. De går på nettet og bibliotektet og henter inspiration, inden de begynder at udvælge lokationer på skolen og undersøge deres målgruppe ved hjælp af observationsundersøgelser, interviews o.lig.

I den efterfølgende idégenerering modificerer eleverne deres mini-cubes (se billede 1). De laver skitser, klipper, skærer og limer cubes sammen på nye måder, som stemmer overens med deres undesøgelser fra deres feltstudier af målgrupper og lokationer.

I fabrikationsfasen omsætter eleverne deres modeller til reelle prototyper. De arbejder med målfaste tegninger, vektorgrafik og CNC-teknologier i form af CNC-fræsere og lasercuttere.

Prototyperne præsenteres for målgruppen og skoleledelsen, inden de bedste prototyper sættes i produktion.

Vil du også gerne lave et FabLab forløb?

Hvis du har gennemført eller planlagt FabLab aktiviteter, vil vi meget gerne høre om det. Så kan vi nemlig præsentere dine idéer og erfaringer her på siden til inspiration for andre, som arbejder med FabLab aktiviteter og forløb.

For at få din aktivitet eller dit forløb udgivet på FabLab@SCHOOLdk skal du udfylde denne skabelon og sende den til hva@silkeborg.dk. Du skal regne med lidt ekspeditionstid, men du vil modtage en mail, når forløbet eller aktiviteten er offentliggjort.

Et forløb skal som minimum have en titel og en kort brødtekst, som beskriver aktiviteterne. Derudover skal du som minimum vedhæfte et foto eller en video, der illustrerer indholdet. Du kan også vedhæfte forskellige filer, der passer til forløbet: Uddybende forløbsbeskrivelser, produktionsfiler, tegninger, koder mv...

Scroll Up