Print Friendly, PDF & Email
Vejr og teknologi
20. May 2019
Spil i regn
17. June 2019

Nudging, adfærdsdesign, reklamer, strategisk placering af varer; hvem vil os hvad – og hvorfor?

7.-9. klasse


Fag

Dansk, samfundsfag

Teknologier

Inkscape, vinylskærer

Faglige emner

Kritisk tænkning, design

Af Lars EbsenForløbsbeskrivelseNudging, adfærdsdesign, reklamer, strategisk placering af varer; hvem vil os hvad – og hvorfor?

Først skal eleverne stifte bekendtskab med en række fagbegreber, herunder nudging. Det gør de bl.a. ved at finde eksempler på nudging, finde definitioner og endeligt ved at se et afsnit af reportageserien ”Vanens Magt (1)” (dr.tv). Herefter skriver eleverne deres egne definitioner.

Forløbets øvrige fagbegreber (bl.a. de forskellige faser i designcirklen) blev trænet og (måske) lært i en quizlet jeg har lavet til forløbet.


Derefter blev eleverne stillet følgende designopgave:

  1. I skal forsøge at få øje på en adfærd, som I gerne vil ændre til det bedre. Det kan også være en adfærd, I gerne vil fremme og se mere af.
  2. Måden I skal forsøge at ændre den adfærd, er gennem jeres eget nudge.
  3. Adfærden I vil ændre, skal foregå på skolen eller i nærheden.
  4. I skal lave en før- og efter-undersøgelse.

Designopgaven skal eleverne løse ved at følge processen i designcirklen.

Vil du også gerne lave et FabLab forløb?

Hvis du har gennemført eller planlagt FabLab aktiviteter, vil vi meget gerne høre om det. Så kan vi nemlig præsentere dine idéer og erfaringer her på siden til inspiration for andre, som arbejder med FabLab aktiviteter og forløb.

For at få din aktivitet eller dit forløb udgivet på FabLab@SCHOOLdk skal du udfylde denne skabelon og sende den til hva@silkeborg.dk. Du skal regne med lidt ekspeditionstid, men du vil modtage en mail, når forløbet eller aktiviteten er offentliggjort.

Et forløb skal som minimum have en titel og en kort brødtekst, som beskriver aktiviteterne. Derudover skal du som minimum vedhæfte et foto eller en video, der illustrerer indholdet. Du kan også vedhæfte forskellige filer, der passer til forløbet: Uddybende forløbsbeskrivelser, produktionsfiler, tegninger, koder mv...

Scroll Up