Et nyt hold pionerer eksperimenterer med teknologi

Pioner med sine forskellige værktøjsbobler i FabLab
Pioneruddannelsen udvikler praksis i netværk
2. september 2021
Der arbejdes ved gruppeborde i AI Innovation House i Vejle. Lokalet er rundt og har en stor skærm hele vejen rundt under loftet
Netværksdag i FabLab@SCHOOLdk
23. september 2021

Vi er kommet rigtig fint i gang med endnu et hold på FabLab@SCHOOLdks tværkommunale pioneruddannelse. 63 lærere og pædagoger deltager sammen med 43 ledere i indsatsens andet rul 2021-2023.

Undervisningens foregår mandag, tirsdag og fredag synkront i de fire centrale FabLabs i Middelfart, Kolding, Vejle og Silkeborg Kommune. Her fordyber deltagerne sig på små hold en dag om ugen i teknologi, design og fabrikation sammen med dedikerede undervisere.

De første uger har deltagerne været optagede af at samle og kalibrere deres egne 3D-printere, og nu eksperimenteres de med 3D-modellering i forskellige designudfordringer. På baggrund af egne erfaringer fra uddannelsesdagene gennemfører pionererne små faglige loops med elever på egen skole.

I ugerne op mod efterårsferien introduceres pionererne til forskellige microcontrollere som fx Arduino, MicroBit og Raspberry Pi, mens de i tiden frem til jul eksperimenterer med laserskærer, folieskærer, filhåndtering og kodning. En fordybelse i kompetenceområderne teknologisk handleevne og computationel tankegang, der ruster pionererne til at arbejde videre med udvikling af teknologiforståelsefagligheden i egen praksis.

Undervisning på pioneruddannelsen - fire deltagere er i gang med at sætte deres computere op
Pioneruddannelsen i FabLab Kolding

Pioner fordybet i samling af 3D printer
Fordybelse i FabLab Kolding
2 pionerer samler 3D printere
Fordybelse i FabLab Kolding
3 pionerer samler 3D printere
Fordybelse i FabLab Kolding
En pioner er fordybet i at samle en 3D printer
Fordybelse i FabLab Kolding