Finsk interesse i FabLab@SCHOOLdk

Print Friendly, PDF & Email
22 mio. kr. til at øge folkeskoleelevers forståelse af teknologi
4. November 2019
Sikkerhed i FabLabs – en vejledning fra FabLab@SCHOOLdk
6. January 2020

Siden 2017 har FabLab@SCHOOLdk på forskellige vis samarbejdet og networket med finske kolleger, og i sidste uge modtog vi for anden gang dette efterår en finsk delegation fra Oulu. Det blev til tre spændende dage med besøg i FabLabs i Kolding og Silkeborg, workshop på Pædagogisk Center, besøg på børnekulturhuset Nicolai for Børn og Bramdrup Skoles nye Makerspace for Future Innovators samt deltagelse i netværksmiddag i Vejle og ToolCamp på Campus Bindslev i Silkeborg.

På tværs af FabLab@SCHOOLdk kommunerne har vi sammen med finnerne diskuteret STEAM, teknologiforståelse, dannelse, læring og trivsel. Vi har arbejdet med digital fabrikation og designtænkning - og lært af hinandens tilgange og erfaringer. De finske gæster ser med stor interesse på vores danske FabLab@SCHOOL-model og søger inspiration og vejledning i forhold til opbygning af lignende netværk i Oulu.

Samarbejdet med vores finske kolleger er betydningsfuldt for FabLab@SCHOOLdk. Vi har ligeledes fundet stor inspiration på vores studieture til Helsinki og Oulu, og er blevet klogere på vores egne initiativer i dialogen med de finske kolleger. Fremadrettet håber vi, at vi kan styrke relationen  mellem de to lande i nye faglige samarbejder og projekter. 

 

 

IMG_0716
IMG_0710
IMG_0765
IMG_0779
Scroll Up