Forløbet er gennemført på en specialskole for børn med autisme. Da flere af eleverne er ramt på deres forestillingsevne, har arbejdet med designcirklen været meget voksenstyret, og der har været en del fælles drøftelse på klassen, da gruppearbejde er svært for dem.
Eleverne i 5. kl. er i gang med at forskønne den atriumgård, deres klasseværelse ligger ud til. Det har startet et projekt i håndværk og design, hvor eleverne skal bygge pallemøbler. De skal også sy hynder og hynderne skal dekoreres med en personlig figur.
Forløbet strækker sig over ca. 6 uger x 1.5 time i Håndværk og design.
Eleverne skal for første gang stifte bekendtskab med den børnevenlige designcirkel.
Mål fra fælles mål for forsøgsfaget teknologiforståelse:
Eleverne introduceres til den børnevenlige designprocesmodel for børn. Eleverne arbejder sammen to og to.
Vi starter med en fælles drøftelse på klassen om, hvad der kan gøre en figur personlig. Efterfølgende skal eleverne på egen hånd søge inspiration og forholde sig til spørgsmålene:
Eleverne viser hinanden, de idéer de har arbejdet med.
Eleverne havde i starten af processen svært ved at skulle arbejde videre med de tegninger, de brugte som deres udgangspunkt. Så vi startede med at kopiere alle deres tegninger, så de kunne beholde deres originaler uberørt.
De er i processen blevet fortrolige med brugen af Pixlr og de endte alle med, at fortrække at arbejde med deres billeder digitalt.
Efter første prøvetryk, fandt en af eleverne ud af, at billedet skulle fremstå i negativ og lavede det om endnu engang. Det er været en god proces for dem og som tiden gik, fik de nemmere og nemmere ved redigerer deres tegninger, og de blev alle meget glade for resultatet. Som bonus dekorerede de også deres computere med de fremstillede figurer i folie.