Besøg hos STEM Glasgow

Workshops og eksperimenter på Glasgow Science Centre
25. september 2018
Besøg på FabLab@Strathclyde
31. oktober 2018
Jeg har fire børn, de kan gå i svømmehallen, gå til musikundervisning, gå til koncerter og gå til sport, men hvor skal de gå hen hvis de gerne vil arbejde med digitale teknologier? Derfor har vi udviklet STEM Glasgow Mark Irwin

Af Mogens Møller, Englystskolen, Vejle

STEM-glasgow

Som en del af FabLab@SCHOOLdks studietur til Glasgow besøgte vi organisationen STEM Glasgow, som arbejder for at  unge mennesker, undervisere og partnere samarbejder om udvikling af STEM baseret viden, færdigheder og kompetencer, som kommende generationer kan anvende i liv, læring og arbejde og dermed supportere udviklingen af Glasgows økonomi.

Der blev taget venligt imod os da vi mødte ind til oplægget om STEM Glasgow. Vores oplægsholdere havde sørget for, at vi fik kaffe og kage inden oplægget.  Hele besøget foregik i nogle gamle og meget smukke lokaler. Herefter fortalte vores tre oplægsholdere om hvad man havde gjort for, at udbrede STEM til alle, i Glasgow, uanset hvilken social baggrund man havde.

 

De havde blandt andet udviklet det program der hedder Aspires, som skulle undersøge hvordan unge mennesker mellem 10 og 14 år bliver interesseret i science.   Dette havde bl.a. medført at:

  • Der var lavet et 6 ugers 3-D printer program for alle folkeskoleelever, som tog udgangspunkt i læseplanen
  • Tilgang til 3-D printer 30 stæder i byen som frit kunne benyttes. Dette ville de kommende år blive udbygget til 71 steder
  • Fire STEM konkurrencer som tog udgangspunkt i læseplanen. Dette ville blive udvidet med yderlig 3 konkurrencer de kommende år.
  • Glasgow STEM festival med deltagelse af 600 skoleelever.

Da vores værter havde holdt deres oplæg fortalte Thomas og Ole dem om FabLab@School.dk

Besøg hos STEM Glasgow